Over Alexandertechniek

Alexandertechniek: succesvol toegepast door velen.

Ik nodig je uit om te ervaren hoe het is om met gemak, souplesse en lichtheid te bewegen en je taken uit te voeren. Ik baseer mijn werkwijze op een methode, de Alexandertechniek, die al jarenlang door musici, acteurs, dansers, computergebruikers, sporters, wetenschappers, zwangere vrouwen en vele anderen wordt gebruikt om hun prestaties en algemeen welbevinden te verbeteren.

De Alexandertechniek is een serie praktische, makkelijk te leren vaardigheden die je kunt toepassen bij elke fysieke en mentale activiteit. Ze vormt de basis van waaruit je al je activiteiten leert aan te gaan.

Mensen gebruiken de Alexandertechniek o.a. om:

  • Prestaties te verbeteren en klachten te voorkomen in sport, kunst en vele andere beroepsactiviteiten.
  • Inzicht te verkrijgen in gewoonten die leiden tot verkramping, spanning en moeheid.
  • Optimaal gebruik te maken van hun eigen veerkracht.
  • Elegant en licht te bewegen.
  • Alert en gefocust te zijn.
  • Om te gaan met pijn en chronische pijn. 

De methode kan overal worden toegepast, je hoeft geen specifieke oefeningen te doen en er wordt geen speciale apparatuur gebruikt.

Bel of mail me voor een afspraak!

Nieuws

Luister naar wat Vincent Bijlo zegt in het programma Sportzomer over de Alexandertechniek. Klik hier.

Smartphones, tablets en de Alexandertechniek:  London Evening Standard: the new RSI's and solutions like Alexander Technique

Lessons are also given in English
Click here for more Information

Hieronder vind je een tekenfilmpje dat gemaakt is door de beroepenvereniging van Alexandertechniek leraren in Amerika. Het geeft een aardig beeld van de spanning en stress waar we als volwassenen mee te maken hebben en hoe de Alexandertechniek een rol kan spelen in het terugvinden van een vrije en natuurlijke manier van bewegen.