Mindfulness training

8-weekse MBSR training

MINDFULNESS BASED STRESS REDUCTION TRAINING

ACHTWEEKSE TRAINING

Voor meer informatie kijk op www.tijdnemen.nl

Mindfulnesstraining

Mindfulnesstraining wordt ook wel achtweekse genoemd of mindfulness based stress reduction training. Het is een programma met een vaste opbouw en onderdelen dat inmiddels meer dan 30 jaar bestaat. Vele wetenschappelijke onderzoeken hebben inmiddels de effectiviteit bewezen. Klik hier voor meer informatie. 

Training

De meeste groepstrainingen die ik geef zijn besloten en vinden plaats op de hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam waar ik werkzaam ben. Niettemin start er af en toe een individuele of groepstraining voor een kleine groep in mijn praktijkruimte. Een achtweekse mindfulness training  in mijn praktijk kan starten op een moment dat we samen bepalen. De training is geschikt voor mensen die in een kleine groep de cursus willen volgen. Neem contact met me op voor meer informatie. De praktijkruimte bevindt zich in Amsterdam Zuid op het Olympiaplein. Voor meer informatie kun je mailen of bellen naar info@tijdnemen.nl of 020.6723209.

Aarzel niet om contact op te nemen als je graag de training zou volgen, maar nog vragen hebt. Er vindt altijd vrijblijvend een kennismakingsgesprek plaats.
Hieraan zijn geen verplichtingen of kosten verbonden. We onderzoeken dan samen of het een goed moment is om met de training te starten en of er voldoende tijd is in je rooster om je 8 weken te verbinden en ook thuis te oefenen.
Voor informatie of aanmelden, klik hier of bel 020.6723209.
Ik neem dan contact met je op om een afspraak te maken.

Individuele training

In mijn privĂ© praktijk vinden er regelmatig individuele trainingen plaats.
Een individuele mindfulness training is anders, maar kan net zo effectief zijn als een groepsprogramma. Dit blijkt uitonderzoek van Maya Schroevers en Joke Fleer van de UMCG. In 2015 volgde ik een opleidingstraject tot het geven van het individuele mindfulness trainingsprogramma iMBCT bij Maya Schroevers en Joke Fleer.

Individuele mindfulness is voor mensen die, om wat voor reden dan ook, niet in een groep willen maar wel willen profiteren van de effecten van de mindfulness.

Als je meer informatie wilt ontvangen of je wilt weten of dit iets voor je is klik dan hier voor een kennismakingsgesprek of bel 020.6723209. Ik beantwoord zo snel mogelijk je vraag.

Groepstraining in het onderwijs

De MBSR-training wordt ook gegeven in het onderwijs aan de studenten en medewerkers van de Hogeschool, waar ik werkzaam ben als Alexandertechniek docent. Deze trainingen zijn echter besloten.

Hieronder volgen 2 reacties van studenten die deelnamen aan de MBSR-training op de Hogeschool voor de Kunsten.

Malika Ali

I believe that the course gives a great range of practices and information to construct your own practicing possibilities. As you are weekly in exchange with others you can gain different perspectives on the methods. The instructions are clear and examples being used are complimenting the actual theme. The audio Tapes are very helpful as well as the guidance with the booklet. The weekly meetings are necessary to learn this practice.
I totally think the course can be life changing to have clearness and easiness throughout all the daily activities and stress factors we face.
For example the tool of a short breathing space can provide clear thoughts after an emotional conflict.

Megan Moore

I think mindfulness training should be a part of every educational curriculum and students would have a much healthier outlook on life and education!
Especially as artists, the stress and non-mindful behaviors can be a true hindrance to creativity. The more mindful one becomes the fuller the expression of the body in both a movement, performative, and communicative presence.