De lessen

Hoe ziet een les eruit?

Hoe ziet een les eruit?

In een les kijken we naar heel basale bewegingen die je dagelijks uitvoert, zoals het gaan zitten en opstaan, lopen en staan, tillen etc. Eenvoudige dagelijkse activiteiten die veel vertellen over de manier waarop je met jezelf omgaat en die laten zien waar je geneigd bent onnodig spanning te creëren. Door middel van zachte aanrakingen en verbale instructies maak ik je bewust van spanning in de romp en ledematen terwijl je zit, beweegt en ligt. Je zult ervaren hoe je door je denken bewust te gebruiken overbodige spierspanning kunt loslaten. Daardoor ontstaat er meer ruimte om makkelijker en vrijer te bewegen. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel meer in balans.

Naarmate je vaardiger wordt in het waarnemen en loslaten van spanningen, passen we de aangeleerde vaardigheden toe in je dagelijkse bezigheden. Dat kan zijn: het bespelen van een instrument, werken met de computer, koken, dansen, acteren etc.

Een les duurt 40 ã  45 minuten. Vanaf les 1 kun je beginnen met de vaardigheden toepassen. Om een goed begin te maken met het toepassen van de vaardigheden wordt een serie van 10 lessen aanbevolen. Na ongeveer 25 à  30 lessen kun je verwachten dat je de basisprincipes in je dagelijks leven kunt integreren. Uiteraard is er steeds overleg over de voortgang van het proces. Mensen uit diverse beroepen en van alle leeftijden zijn geschikt om de lessen te volgen. Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden de lessen gedeeltelijk.  Voor meer informatie of voor het afspreken van een kennismakingsles klik op  contactpagina.

 

Tarieven:

De prijs voor een les van 45 minuten : € 60

Alexandertechniek leraren, hoewel goed opgeleid, stellen geen medische diagnose. Het is daarom belangrijk in geval van klachten altijd eerst een arts te raadplegen.

 

Op de foto bij de stoel staat Elisabeth Walker, 95 jaar oud. Ze werd opgeleid door F.M. Alexander. In 2008 is haar boek gepubliceerd 'Forward and Away', Memoirs. In 2013 is ze overleden, op 98 jarige leeftijd.