Testimonials

wat zeggen studenten?

Testimonial:

Marc van Wageningen (pianostemmer en zanger)

Mijn zangdocent adviseerde me een jaar geleden om lessen Alexandertechniek te nemen omdat ik door onnodige lichaamsspanning wat vastliep in mijn voortgang. Als zangdocent kent hij me natuurlijk langer dan vandaag en voegde eraan toe dat ik er ook op andere fronten iets aan zou kunnen hebben. Want ja, ook in mijn werk had ik af en toe last van lichamelijke klachten en ik liep al een paar jaar met een paar emotionele blokkades onder mijn arm waar ik maar geen grip op kreeg. De lessen Alexandertechniek bleken een schot in de roos. Het is anders dan alles wat ik daarvoor gedaan heb, en raakt ook veel dieper dan andere dingen die ik geprobeerd heb. Ik sta nog steeds versteld van de reikwijdte van de techniek: het lijkt in álles door te werken, juist door zich op de kern van ons wezen te richten. Alexandertechniek heeft me laten zien in welke opzichten ik mezelf in de weg zit, heeft me doen beseffen dat ik daar zelf verantwoordelijkheid voor ben en geeft me de handvatten om ermee aan de slag te gaan. Hildegarde is daarbij een ontzettend fijne coach die met zachtheid, humor en ruimte voor kwetsbaarheid gestalte geeft aan de lessen.« Vorige | Terug | Volgende »

Andere testimonials

Djessy van den Dries (violiste)

Door het toepassen van principes uit de Alexandertechniek kan ik makkelijker zien waar in mijn lichaam precies het probleem zit wanneer iets viooltechnisch niet lukt.
Lees verder

Carola Bärtschiger (kunstenaar)

Hildegarde leerde me om een gebied van ontspanning en vrede in mijn lichaam te vinden, dat ik tijdens de bevalling ...
Lees verder

Marije van den Hoek (coach)

Om de drie à vier maanden moest ik een bezoekje brengen aan de manueel/fysio therapeut. Dit was noodzakelijk omdat de pijn in mijn nek, schouders en vooral hoofd ondraaglijk werd.
Lees verder

Nick Visser (administratief medewerker en windsurfer)

Vijf jaar geleden namen de rugklachten waar ik vanaf mijn twaalfde last van heb fors toe, zodat ik niet meer rechtop kon staan.
Lees verder

Ana Simeon (vertaalster)

There's light at the end of the carpal tunnel:
how I live my life with the Alexander Technique
Lees verder

Wolf Govaerts (dancer)

Going into Alexander Technique I was sceptical of its meaning, function and goal. I didn't really give a lot of effort to understand what it was about
Lees verder

Aimar Pérez Galí­ (dancer)

Honestly in the first year I did not understand anything. I did not get why we were expending so much time on that technique.
Lees verder

Studente ODM (dwarsfluitiste)

Terwijl ik liep schoten ineens de richtingen door mijn hoofd en ik liep ze door. Ik was eerst geneigd naar de grond toe getrokken te worden, en nu had ik meer het gevoel dat ik naar boven toe veel meer ruimte had en groter was.
Lees verder

Judith (beleidsadviseur, amateurzanger en roeier)

Alexandertechniek helpt om het contact met mezelf te herstellen als ik uit balans raak. Eerst te pauzeren, voordat ik reageer.
Lees verder

Anamaria Klajnscek (dancer)

It doesn't only help me as a professional dancer, but even more importantly, changes the way I perceive myself in everyday life. It gave me access to an awareness I didn't know of before. 
Lees verder