Testimonials

wat zeggen studenten?

Testimonial:

Carola Bärtschiger (kunstenaar)

Carola volgde de cursus Zwangerschap en de Alexandertechniek.

In de cursus van Hildegarde heb ik vooral geleerd bewust zacht te worden in mijn lichaam, op een manier waarbij je niet richtingloos ontspant (= slap wordt), maar ontspant en tegelijkertijd alert blijft op je lichaamshouding. Daarbij was de uitnodiging om de nek vrij te laten en te verlengen een cruciale aanwijzing; ik dacht tijdens de bevalling soms letterlijk te kunnen voelen hoe mijn ruggengraat daardoor langer werd en er meer ruimte kwam voor de baby om zijn weg naar beneden te vinden.
Hildegarde leerde me om een gebied van ontspanning en vrede in mijn lichaam te vinden, dat ik tijdens de bevalling snel en makkelijk kon oproepen, en volgens de mensen om me heen was ik daardoor heel gefocust en beheerst tijdens de bevalling.
De partnerles vond ik ook heel prettig en heel nuttig. Mijn partner wist tijdens de bevalling precies hoe hij me kon ondersteunen en ik kon me volledig op de ween concentreren i.p.v. hem uitleggen hoe hij me kon helpen.« Vorige | Terug | Volgende »

Andere testimonials

Djessy van den Dries (violiste)

Door het toepassen van principes uit de Alexandertechniek kan ik makkelijker zien waar in mijn lichaam precies het probleem zit wanneer iets viooltechnisch niet lukt.
Lees verder

Marc van Wageningen (pianostemmer en zanger)

Mijn zangdocent adviseerde me een jaar geleden om lessen Alexandertechniek te nemen omdat ik door onnodige lichaamsspanning wat vastliep in mijn voortgang.
Lees verder

Marije van den Hoek (coach)

Om de drie à vier maanden moest ik een bezoekje brengen aan de manueel/fysio therapeut. Dit was noodzakelijk omdat de pijn in mijn nek, schouders en vooral hoofd ondraaglijk werd.
Lees verder

Nick Visser (administratief medewerker en windsurfer)

Vijf jaar geleden namen de rugklachten waar ik vanaf mijn twaalfde last van heb fors toe, zodat ik niet meer rechtop kon staan.
Lees verder

Ana Simeon (vertaalster)

There's light at the end of the carpal tunnel:
how I live my life with the Alexander Technique
Lees verder

Wolf Govaerts (dancer)

Going into Alexander Technique I was sceptical of its meaning, function and goal. I didn't really give a lot of effort to understand what it was about
Lees verder

Aimar Pérez Galí­ (dancer)

Honestly in the first year I did not understand anything. I did not get why we were expending so much time on that technique.
Lees verder

Studente ODM (dwarsfluitiste)

Terwijl ik liep schoten ineens de richtingen door mijn hoofd en ik liep ze door. Ik was eerst geneigd naar de grond toe getrokken te worden, en nu had ik meer het gevoel dat ik naar boven toe veel meer ruimte had en groter was.
Lees verder

Judith (beleidsadviseur, amateurzanger en roeier)

Alexandertechniek helpt om het contact met mezelf te herstellen als ik uit balans raak. Eerst te pauzeren, voordat ik reageer.
Lees verder

Anamaria Klajnscek (dancer)

It doesn't only help me as a professional dancer, but even more importantly, changes the way I perceive myself in everyday life. It gave me access to an awareness I didn't know of before. 
Lees verder