Testimonials

wat zeggen studenten?

Testimonial:

Djessy van den Dries (violiste)

Waar ik het meest blij mee ben is dat ik nu technische principes van het viool spelen veel beter begrijp en kan toepassen. Het helpt me heel erg om in richtingen te denken en dus een lichaamsdeel te laten leiden en de rest van het lichaam(sdeel) te laten volgen. Bijvoorbeeld bij het strijken laat ik mijn pink leiden en de rest van mijn vingers volgen, hierdoor strijk ik rechter waardoor de klankkwaliteit verbetert. Door het toepassen van principes uit de Alexandertechniek kan ik makkelijker zien waar in mijn lichaam precies het probleem zit wanneer iets viooltechnisch niet lukt en kan ik ook makkelijker een oplossing hiervoor vinden doordat ik de verbinding tussen verschillende lichaamsdelen beter begrijp.

Ik ben me ook bewuster geworden van mijn lichaamshouding in het dagelijks leven, wat eigenlijk veel belangrijker is dan ik had verwacht. Bijvoorbeeld wanneer ik achter mijn laptop zit, of aan het whatsappen ben.

Tijdens de cursus op Codarts (Hogeschool voor Kunstvakonderwijs, afdeling Wereldmuziek) en in de privé lessen in de praktijk van Hildegarde ben ik mijn lichaam meer gaan waarderen en als een vriend gaan zien, in plaats van iets lastigs wat niet doet wat ik wil. Ik kan nu mijn lichaam liefdevol toestaan te ontspannen, in plaats van te eisen dat de spanning weggaat. Hierdoor is het ook een stuk makkelijker om daadwerkelijk te ontspannen.

Ik ben me bewust geworden van mijn lichaam als geheel en hoe het hele lichaam met elkaar verbonden is en ben me nu ook vaak tijdens het studeren van mijn hele lichaam bewust, in plaats van alleen mijn bovenlichaam. Dit zorgt ervoor dat er meer ontspanning in bijvoorbeeld mijn nek en schouders is.

Ik heb geleerd om me te laten ondersteunen door de grond wanneer ik lig en hierdoor lukt het me steeds beter om spanning los te laten.

Hierbij een link naar de facebookpagina van Djessy en de youtube pagina waarop haar nieuwe lied 'Darling' is te beluisteren.

https://youtu.be/kqI9j-6h7UU

https://www.facebook.com/djessymusic/| Terug | Volgende »

Andere testimonials

Marc van Wageningen (pianostemmer en zanger)

Mijn zangdocent adviseerde me een jaar geleden om lessen Alexandertechniek te nemen omdat ik door onnodige lichaamsspanning wat vastliep in mijn voortgang.
Lees verder

Carola Bärtschiger (kunstenaar)

Hildegarde leerde me om een gebied van ontspanning en vrede in mijn lichaam te vinden, dat ik tijdens de bevalling ...
Lees verder

Marije van den Hoek (coach)

Om de drie à vier maanden moest ik een bezoekje brengen aan de manueel/fysio therapeut. Dit was noodzakelijk omdat de pijn in mijn nek, schouders en vooral hoofd ondraaglijk werd.
Lees verder

Nick Visser (administratief medewerker en windsurfer)

Vijf jaar geleden namen de rugklachten waar ik vanaf mijn twaalfde last van heb fors toe, zodat ik niet meer rechtop kon staan.
Lees verder

Ana Simeon (vertaalster)

There's light at the end of the carpal tunnel:
how I live my life with the Alexander Technique
Lees verder

Wolf Govaerts (dancer)

Going into Alexander Technique I was sceptical of its meaning, function and goal. I didn't really give a lot of effort to understand what it was about
Lees verder

Aimar Pérez Galí­ (dancer)

Honestly in the first year I did not understand anything. I did not get why we were expending so much time on that technique.
Lees verder

Studente ODM (dwarsfluitiste)

Terwijl ik liep schoten ineens de richtingen door mijn hoofd en ik liep ze door. Ik was eerst geneigd naar de grond toe getrokken te worden, en nu had ik meer het gevoel dat ik naar boven toe veel meer ruimte had en groter was.
Lees verder

Judith (beleidsadviseur, amateurzanger en roeier)

Alexandertechniek helpt om het contact met mezelf te herstellen als ik uit balans raak. Eerst te pauzeren, voordat ik reageer.
Lees verder

Anamaria Klajnscek (dancer)

It doesn't only help me as a professional dancer, but even more importantly, changes the way I perceive myself in everyday life. It gave me access to an awareness I didn't know of before. 
Lees verder