Testimonials

wat zeggen studenten?

Testimonial:

Marije van den Hoek (coach)

Om de drie à vier maanden moest ik een bezoekje brengen aan de manueel/fysio therapeut. Dit was noodzakelijk omdat de pijn in mijn nek, schouders en vooral hoofd ondraaglijk werd. Na vier of vijf bezoekjes was het wel weer redelijk in orde. Ik vroeg me steeds af of er nu niet iets anders te verzinnen was dan dat. Op een avond zei ik tegen mezelf ik ga nooit meer naar de fysiotherapeut. Ik wil naar de oorzaak van deze pijn. Een paar weken later had ik een droom. Ik droomde dat alle mannen in mijn droom naar Alexandertechniek gingen. Ik had nog nooit van AT gehoord. De volgende ochtend ben ik direct gaan googlen. Het bestond echt, Alexandertechniek!
Via een website vond ik de website van Hildegarde De Baets. Tot mijn grote verbazing las ik waar deze techniek je bij helpt. Het had precies betrekking op mij. Ik belde direct voor een afspraak. Ik volg nu sinds 7 maanden lessen en al bij de eerste lessen werd ik mij ervan bewust hoe vaak ik in mijn lichaam onnodig spieren aanspan. Ik liet mijn lichaam eigenlijk nooit echt met rust. Altijd was er een soort van alertheid aanwezig. Vooral in het gebied rond mijn nek, hals en schouders.....« Vorige | Terug | Volgende »

Andere testimonials

Djessy van den Dries (violiste)

Door het toepassen van principes uit de Alexandertechniek kan ik makkelijker zien waar in mijn lichaam precies het probleem zit wanneer iets viooltechnisch niet lukt.
Lees verder

Marc van Wageningen (pianostemmer en zanger)

Mijn zangdocent adviseerde me een jaar geleden om lessen Alexandertechniek te nemen omdat ik door onnodige lichaamsspanning wat vastliep in mijn voortgang.
Lees verder

Carola Bärtschiger (kunstenaar)

Hildegarde leerde me om een gebied van ontspanning en vrede in mijn lichaam te vinden, dat ik tijdens de bevalling ...
Lees verder

Nick Visser (administratief medewerker en windsurfer)

Vijf jaar geleden namen de rugklachten waar ik vanaf mijn twaalfde last van heb fors toe, zodat ik niet meer rechtop kon staan.
Lees verder

Ana Simeon (vertaalster)

There's light at the end of the carpal tunnel:
how I live my life with the Alexander Technique
Lees verder

Wolf Govaerts (dancer)

Going into Alexander Technique I was sceptical of its meaning, function and goal. I didn't really give a lot of effort to understand what it was about
Lees verder

Aimar Pérez Galí­ (dancer)

Honestly in the first year I did not understand anything. I did not get why we were expending so much time on that technique.
Lees verder

Studente ODM (dwarsfluitiste)

Terwijl ik liep schoten ineens de richtingen door mijn hoofd en ik liep ze door. Ik was eerst geneigd naar de grond toe getrokken te worden, en nu had ik meer het gevoel dat ik naar boven toe veel meer ruimte had en groter was.
Lees verder

Judith (beleidsadviseur, amateurzanger en roeier)

Alexandertechniek helpt om het contact met mezelf te herstellen als ik uit balans raak. Eerst te pauzeren, voordat ik reageer.
Lees verder

Anamaria Klajnscek (dancer)

It doesn't only help me as a professional dancer, but even more importantly, changes the way I perceive myself in everyday life. It gave me access to an awareness I didn't know of before. 
Lees verder