Het doek is gevallen
…voor de Acteursschool in Amsterdam

Aan al het goede komt een einde. Na bijna 25 jaar valt het doek definitief en zal De Acteursschool haar deuren sluiten.
Wat ooit door Lucas Borkel, Mara Otten, Nancy Gabor, Joe Weston en Cliff Sutton werd opgericht als ‘Het Collectief’, is onder de bezielende leiding van achtereenvolgens, Lucas Borkel, Felix-Jan Kuypers, Howard van Dodemont en Charlotte Roels uitgegroeid tot een begrip in acterend Nederland.
Tientallen studenten maakten na het doorlopen van De Acteursschool hun droom waar als acteur, regisseur, theatermaker of als trainingsacteur. Ze kwamen terecht op het podium, op de tv, het filmdoek of voor een trainingsgroep.
De Acteursschool voelde voor velen als een grote familie, waarin voor ieder persoonlijk heerlijke succesmomenten werden afgewisseld met pijnlijke groeischeuten. De meesten kwamen gesterkt uit dit leerproces te voorschijn. Het was voor ons als school geweldig om te zien hoe jonge, getalenteerde studenten tot bloei kwamen en met de nodige ambities de opleiding verlieten.
Helaas is het niet mogelijk gebleken om de school voor langere tijd op een verantwoorde wijze te organiseren. De inspanningen waren te groot om het relatief kleine aantal leerlingen op het door ons gestelde niveau les te kunnen blijven geven. En dan komt er een moment dat je als bestuur en directie moet vaststellen dat het beter is om dit tijdperk op een waardige manier af te sluiten.
Wij kijken terug op een mooie tijd, met dierbare herinneringen. Graag danken wij alle docenten die in deze jaren met hart en ziel aan de school verbonden zijn geweest. En we wensen alle (oud-)studenten een succesvolle, theatrale carrière. We komen elkaar vast nog weleens tegen in de buurt van een of ander podium...!

Het ga jullie allen goed!

• Hein van der Heijden (voorzitter)
• Jan Lakeman (penningmeester)
• Howard van Dodemont (lid)
• Charlotte Roels (directeur)