Testimonials

wat zeggen studenten?

Testimonial:

Daniel Vecht (zanger)

Ik ben de lessen niet gaan volgen omdat ik bepaalde klachten had. Ik ben muzikant (zanger) en was op zoek naar een manier om mijn instrument (mijn lijf) daarbij zo goed mogelijk te gebruiken.

Hoe sta en zit je goed als musicus?

Hoe functioneer je natuurlijk en soepel op bijvoorbeeld het podium?

Het thema tijdens de lessen is verschoven naar eigenlijk veel meer...

Hoe gebruik ik mijzelf tijdens het hele leven en niet alleen tijdens muziek maken?

Ik heb opgemerkt dat hoe je algemene gebruik is in het dagelijks leven, invloed heeft op specifiekere taken als musiceren. Ik ben op het moment nog steeds veel bezig met deze methode, lees erover en probeer het echt in de praktijk te brengen. Ik probeer het te hanteren op veel momenten in het dagelijks leven, van muziek maken tot sporten tot afwassen tot lezen. Ook met muziek maken heeft het me geholpen.

Hoe efficiënt in stappen een partij instuderen bijvoorbeeld.

Eén van de belangrijke lessen voor mij was dat ik, om communicatief en samen met anderen te zijn, niet mijzelf hoef te verlaten. Ik ben van nature heel communicatief, maar dat kan ook best samen gaan met een gezond gebruik! Dat ik ook afkan met minder doen op veel vlakken en dat het dan juist meer en makkelijker wordt.

Een praktisch resultaat is dat ik sinds de lessen volg nooit meer een stijve nek of schouders heb, die spanningsknopen losten op!

www.danielvecht.nl« Vorige | Terug | Volgende »

Andere testimonials

Djessy van den Dries (violiste)

Door het toepassen van principes uit de Alexandertechniek kan ik makkelijker zien waar in mijn lichaam precies het probleem zit wanneer iets viooltechnisch niet lukt.
Lees verder

Marc van Wageningen (pianostemmer en zanger)

Mijn zangdocent adviseerde me een jaar geleden om lessen Alexandertechniek te nemen omdat ik door onnodige lichaamsspanning wat vastliep in mijn voortgang.
Lees verder

Carola Bärtschiger (kunstenaar)

Hildegarde leerde me om een gebied van ontspanning en vrede in mijn lichaam te vinden, dat ik tijdens de bevalling ...
Lees verder

Marije van den Hoek (coach)

Om de drie à vier maanden moest ik een bezoekje brengen aan de manueel/fysio therapeut. Dit was noodzakelijk omdat de pijn in mijn nek, schouders en vooral hoofd ondraaglijk werd.
Lees verder

Nick Visser (administratief medewerker en windsurfer)

Vijf jaar geleden namen de rugklachten waar ik vanaf mijn twaalfde last van heb fors toe, zodat ik niet meer rechtop kon staan.
Lees verder

Ana Simeon (vertaalster)

There's light at the end of the carpal tunnel:
how I live my life with the Alexander Technique
Lees verder

Wolf Govaerts (dancer)

Going into Alexander Technique I was sceptical of its meaning, function and goal. I didn't really give a lot of effort to understand what it was about
Lees verder

Aimar Pérez Galí­ (dancer)

Honestly in the first year I did not understand anything. I did not get why we were expending so much time on that technique.
Lees verder

Studente ODM (dwarsfluitiste)

Terwijl ik liep schoten ineens de richtingen door mijn hoofd en ik liep ze door. Ik was eerst geneigd naar de grond toe getrokken te worden, en nu had ik meer het gevoel dat ik naar boven toe veel meer ruimte had en groter was.
Lees verder

Judith (beleidsadviseur, amateurzanger en roeier)

Alexandertechniek helpt om het contact met mezelf te herstellen als ik uit balans raak. Eerst te pauzeren, voordat ik reageer.
Lees verder

Anamaria Klajnscek (dancer)

It doesn't only help me as a professional dancer, but even more importantly, changes the way I perceive myself in everyday life. It gave me access to an awareness I didn't know of before. 
Lees verder